Edebiyat ve Sanat Dünyasından Duyurular
Değerlendirme: Kerim Özbekler / Gazeteci-Yazar-Şair
ATAOL BEHRAMOĞLU ONUR GECESİ İZMİR’İN FOÇA İLÇESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK…
18 Ağustos 2026 Salı günü, saat.21.30’da ;Gramafon Cafe Bar Foça-İzmir adresinde, Ataol Behramoğlu’nun katılımı ile ”Ataol Behramoğlu Onur Gecesi” tertip edilmiştir. Hidayet Karakuş’un söyleşi yapacağı gecede, Ataol Behramoğlu Şarkılarını Erhan Doğan-Haluk Çetin-Mehtap Meral tarafından seslendirilecek. Şiirlerini ise Hülya Behramoğlu-Meftun Yetiş-Yılmaz Mızrak okuyacaktır, giriş ücreti 300 liradır. İştirak etmek isteyenler, rezervasyon için aşağıdaki telefon numarasını kullanabilirler. 0-532-6488262, ilgilenenlere önemle duyurulur.
****
DİLEK AKSEL İLE TEOSLU ŞAİRLER PROĞRAMININ KONUĞU ŞAİR ABDULLAH BOLULU OLACAK…
19 Ağustos 2026 Çarşamba günü, saat.18.00’de;Günışığı Sanat Bahçesi Seferihisar-İzmir adresinde yapılan ”Dilek Aksel ile Teoslu Yeni Şairler Proğramı”nın konuğu şair Abdullah Bolulu olacak. Bu alanda ki bilgi ve deneyimlerini proğramı izlemeye gelenlere aktaracaktır, dinlemeye gelenler Teos’lu bir şairle de tanışmış olacaklardır. İsteyen herkes bu etkinliği ücretsiz olarak izleyebilir, ilgilenenlere önemle duyurulur.
***
MEHMET ALİ ALKAYA KEPEZ KİTAP FESTİVALİ’NDE OKUYUCULARI İÇİN KİTAP İMZALAYACAK…
24-30 Ağustos 2026 tarihleri arasında 4.Kepez Kitap Festivali gerçekleştirilecektir, Mehmet Ali Alkaya 24 Ağustos 2026 Pazartesi günü okuyucuları için kitap imzalayacaktır. İlgilenenlere, önemle duyurulur.
***
MUHAMMET TALHA AKTAŞ’A VEFA GECESİ ŞİİR ETKİNLİĞİ ÇANAKKALE’NİN ÇAN İLÇESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK…
28-29 Ağustos 2026 tarihlerinde, saat.19.30-23.00 saatleri arasında;Çan Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi-Seramik, Hızar Sokak, No.2 (17400) Çan-Çanakkale adresinde, ”Çan Kültür ve Sanat Şöleni-Muhammet Talha Aktaş’a Vefa Gecesi” adı altında bir etkinlik düzenlenmiştir. Muhammet Talha Aktaş Şiirleri’nin şairlerinin de yer alacağı bu geceyi izlemek ücretsizdir, Çan Belediyesi’nin katkıları ile Orhan Oyanık tarafından organize edilen bu etkinlik için 0-537-3593349 nolu telefondan daha detaylı bilgi alabilirsiniz. İlgilenenlere, önemle duyurulur.
***
GAZETECİ-YAZAR-ŞAİR KERİM ÖZBEKLER’DEN 2 DÖRTLÜK…
ON BASARDI…
Babası çalışmaz, gece gündüz yatardı
Ayağa kalktımı da çok palavra atardı
Oğlu onun gibi olmayacak dediler
Rahmetlinin oğlu da babaya on basardı.
KERİM ÖZBEKLER
***
PROFESYONEL ŞOFÖR…
Profesyonel şoförüm diye atardı hava
Çarpmadık ne levha kaldı, ne de yaya
Sakarın önde gideni idi, kabul etmezdi ama
Bir defasında yoldan çıkıp girmişti han’a. (?)
KERİM ÖZBEKLER