Türkiye’nin aylık tek edebiyat gazetesi olan Edebiyat Gazetesi, öykü, deneme, şiir ve söyleşi türlerindeki zengin içerikleriyle yeni sayısında da edebiyatseverlerin karşısına çıkıyor.
Genel Yayın Yönetmenliğini Gülseren Baran’ın yaptığı Edebiyat Gazetesi’nin manşetinde Metin Turan’ın Yazarın Gölgesini Düşürdüğü Ayna isimli yazısı yer alıyor. Gazetenin bu ayki söyleşi konuğu Nefs ve Yansıma kitabının yazarı Neslihan Gökoğlu oldu.
Editörlüğünü Muhammed Mirza’nın üstlendiği Edebiyat Gazetesi’nin eylül sayısında Edebiyatımızda İş Dünyası isimli yazısıyla Fırat Kasap, Afthonia isimli yazısıyla Yazar Güz, Tarih Tekerrür Etmez İnsan Tekerrür Eder isimli yazısıyla Deniz Boyraci, O Ses isimli yazısıyla Şaziye İnceler Ekici, Sızı isimli yazısıyla Gülcan Şık, Budandıkça Derinleşmek isimli yazısıyla Hüseyin Otsay, Kar, Kum ve Su isimli yazısıyla Coşkun Eroğlu, Taşların Hafızası isimli şiiriyle Mehmet Uysal, Ellerim Buzdan Bir Kemik isimli şiiriyle Binnaz Deniz Yıldız, Li Pey Te isimli şiiriyle Ekaterina Skar yer aldı.
Aylık otuz bin okura kadar ulaşan Alaska Yayınları bünyesindeki Edebiyat Gazetesi’ni edebiyatseverler çevrimiçi olarak edebiyatgazetesi.com üzerinden ücretsiz okuyabilirler.
—
Türkiye’nin Tek Aylık Edebiyat Gazetesi!
Orhan Seyfi Orhon tarafından 1932 yılında yayımlanmaya başlanmıştır.