Açıkkara Mizah Dergisi 84. Sayısı ile 8. Yılını Tamamlıyor | Mehmet Pektaş

Açıkkara dergisi ilk sayısından itibaren çizgisinden sapmayan yeni yayın döneminde de zengin içeriğiyle okuyucuyla buluşmaya devam edecektir.
Bu sayıda Tacettin Şimşek “Nigâr Hanım Vay” dizisine “Doktoralı Şair” isimli 15. bölümle devam ediyor. Nigâr Hanım’ın formel eğitimi genç kızlığa adım atmasıyla sona erer. Formel eğitimi sürdürememek Nigâr Hanım’ın içinde bir ukde olarak kalır. Açık liseyi iki yılda bitirip yükseköğretime gözünü dikince akademi Nigâr Hanım’ın peşine düşer. Tüm kapılar ona ardına kadar açılır. Devamını yazardan dinleyelim:
“Hani akademinin ciddiyeti söz konusu olmasaher üniversite neredeyse mahalle pazarcıları gibi ele megafon alıp bas bas bağıracaktı:
‘Gel vatandaş, en parlak eğitim burada. En fiyonklu, en prestijli diplomayı biz veriyoruz. Eneğlenceli kurs, en yağlı burs bizde.’
Bereket versin, konumun ağırlığı böyle taşkınhareketlere izin vermiyordu.Yurt dışından birçok üniversite Nigâr Hanım’açağrıda bulundu.
“Bizde lisans eğitimi alın. İsterseniz özel öğrenci statüsünde sizi kaydedelim. Sizi amfilerde yormayalım.Hocalarımız tek tek sizin kaldığınız yurda/eve gelsin, size özel ders versinler. Sınavlarınızıçevrimiçi yapalım. Hatta sizi hiç sınava mınavasokmadan diplomanızı takdim edelim.” dediler.
Lisansı geçtik, Sorbon Üniversitesi rektörü Prof.Madam Hupert mumlu kâğıda yazdığı mektuplave e-postasına gönderdiğiiletiyle Nigâr Hanım’ıedebiyat alanında master ve doktora yapmaya davetetti.”
Halit Yıldırım, Küfeci İrfani hikâyelerine devam ediyor. Okuru bu ayki hikâyenin başlığı olarak Kemal Sunal’ın başrolde oynadığı “Süt Kardeşler” filminin meşhur repliği karşılıyor: “Karıştırma İnbizatları” Ziraat Müdürü Edip Bey’in inzibatlarla yaşadığı komik anılar Süt Kardeşler filminde yaşananlara taş çıkartacak cinsten. Keçinin sevmediği ot misali İrfani emminin sohbet meclislerinin gediklisi İt Yaşar olaya dâhil olmazsa olmaz…
Emniyet camiasında adı efsane olan, en baba emniyet müdürü olarak tanınan Feyzullah Arslan,Açıkkara sayfalarında okurla buluşmaya devam ediyor. Arslan’ın bu ayki yazıları “Arılarla Yolculuk” ve “Gürültücü Komiserler” başlığını taşıyor.
Mehmet Pektaş, Sahibinden Komik’e (Bir Emlakçı Romanı), “Harama Hile Karıştı” başlığını taşıyan on yedinci bölümle devam ediyor. Cengiz, kapanan kısmetini yine kendi yöntemleri ile açmak için kolları sıvıyor. Kısmetinin önündeki en büyük engel olarak gördüğü Emlakçı Aysel’i devreden çıkarmak için dâhiyane bir plan kuruyor. Planın detaylarını elemanlarıyla görüşmek için içki masasına oturup gözlerini hastanede açınca işler karışıyor. Sahte içkiden zehirlendikleri öğrenmesi ve içkiyi de Taylan’ın getirdiğini hatırlamasıyla Cengiz çileden çıkarıyor.
Her sayıda olduğu gibi Salman Kapanoğlu öğretmenlik yıllarında yaşadığı komik anıları anlatmaya devam ediyor. Bu sayıdaki fıkra tadında anılar şu başlıkları taşıyor: “Ölüyü Güldüren Adam”, “Kırk Yılda Bir Harf”, “Bakanlık Öğretmeni”
Nurgül Kaynar Yüce ve Leyla Yıldırım (Leylican)’ın“Kaynana-Gelin Atışması” derginin sayfalarını süslerken Aslan Avşarbey’in “Seyrani’ye Mektup” isimli şiirine Mehmet Gözükara “Mülki’ye Mektup” şiiriyle karşılık veriyor. Necdet Rüştü Efe“Tatlı Sert”, Hacı Musa Tuncer “Er Lakapla Anılır”, M. Nihat Malkoç “Asgari İnsanlık, Asgari Ücret”, Metin Yalçın “Eski Düğünler”, Mehmet Özcan “Ne Çıkar?”, Mustafa Acar “Bitmedi Kavgamız”, Celil Çınkır“ Son Durak”, Ali Armut “Para İstemem”, Kadir Köse “Batı Özentisi”, Mustafa İmir “Günümüz Emeklileri” isimli şiirleriyle Açıkkara sayfalarından okura sesleniyor.
Derginin aylık olarak mail adresinize gelmesini istiyorsanız acikkaradergi@gmail.com adresine bir mail atmanız yeterli. Ayrıca derginin tüm sayıları www.acikkara.com sitesinde erişime açık.