Dolar 39,5679
Euro 45,4626
Altın 4.284,38
BİST 9.102,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 32 °C
Açık

Anna Karenina (Lev Tolstoy) ile Madam Bovary (Gustave Flaubert) romanları

Anna Karenina (Lev Tolstoy) ile Madam Bovary (Gustave Flaubert) romanları

Lev Tolstoy, Gustave Flaubert gibi romanların yazarları, kitaplarını farklı dönem ve coğrafyalarda yazılmış olmalarına rağmen birçok ortak tema ve unsur barındırır.

İşte bu iki roman arasındaki temel ortak noktalar:

1. Kadın Başkarakterler ve Toplumsal Roller

Anna Karenina ve Emma Bovary, ikisi de evli olmalarına rağmen evliliklerinden tatmin olmayan, aşkı ve tutkuyu evlilik dışında arayan kadınlardır.

Her iki karakter de dönemin katı toplumsal normları içinde bastırılmış kadın kimliğini temsil eder.

Her iki kadın da, bireysel arzuları ile toplumun beklentileri arasında sıkışmış durumdadır.

2. Tutku ve Aldatma

Hem Anna hem de Emma, kocalarını aldatır ve başka bir erkekle tutkulu bir ilişkiye yönelir.

Bu ilişkiler, başta heyecan ve kaçış vaadi sunsa da, sonunda yıkım getirir.

3. Toplum Tarafından Dışlanma

Anna, ilişkisi nedeniyle aristokrat çevresinden dışlanır; Emma ise küçük burjuva toplumunun ahlaki yargılarıyla karşı karşıya kalır.

İki karakter de yaşadıkları toplum tarafından sert biçimde yargılanır ve yalnızlaştırılır.

4. İçsel Çöküş ve Trajik Son

Hem Anna hem de Emma, yaşadıkları içsel çatışma, pişmanlık, hayal kırıklığı ve yalnızlık sonucu intihar eder.

Ölüm, onlar için hem bir kaçış hem de toplumla olan savaşlarının nihai sonucudur.

5. Gerçeklik ve Hayal Arasında Kalma

Emma Bovary, romantik romanlara olan tutkusu yüzünden gerçek hayattan uzak, hayali bir aşk ve mutluluk arayışındadır.

Anna ise aşkı idealize eder; ancak gerçekte yaşadığı ilişki, onun beklentilerini karşılamaz.

Her iki karakter de, kendi kurdukları duygusal dünyalar ile gerçeklik arasında çatışma yaşar.

Alıntı

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.