Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 23 °C
Parçalı Bulutlu

Günün Kitabı | Anı Fotoğrafçısı | Öznur Eren Kanarya

Günün Kitabı | Anı Fotoğrafçısı | Öznur Eren Kanarya

Kitap değerlendirme yazarı: Necdet Arslan

Okumalar:

Yapıtın Adı: Anı Fotoğrafçısı ( Şiir )

Şair : Öznur Eren KANARYA.

Acı Biber Reçeli, Dünyalar Denizler Kadar… derken; bu kez de üçüncü yapıtı ANI FOTOĞRAFÇISI ile çıktı geldi ÖZNUR EREN KANARYA.

Anı Fotoğrafçısı bir şiir kitabı.

Mart 2026’da Artshop Yayıncılık’tan çıkmış. Uzunlu kısalı 142 şiir, seksen sayfada kendine yer bulmuş.

Yaşamın iniş çıkışlarından süzülen bir sürü şiir! Şair; türlü güçlüklerle, yanılsamalarla, kaçırılan fırsatlarla, bitmemişliklerle, umutsuzluklarla, yenilgilerle başa çıkmak adına iç evreninde geçmişe yolculuk yapıyor. İçsel bir direnç geliştirmenin değerini bu yolcuklardan kaynaklanan kırılganlıkları adeta vurguluyor.

Zaten kitaba ad olarak seçilmesi bundan ANI FOTOĞRAFÇISI’nın.Bir okur olarak, anlatıcı durumundaki Şair Öznur Eren KANARYA’nın bu bellek kayıtlarındaki en başat olgulara ; hüznüne, sevginin öncelenişine, türlü dalgalara karşı yaptığı sörflere, kaygılarla başa çıkmayı sanat durumuna getirmenin ne değerli terapi olduğunu sıcacık bir dille sunuşuna, sahiciliğine tanıklık ediyorsunuz.

İyi bir öykücük örgüsü kurulmuş Anı Fotoğrafçısı’ndai şiirlerde. Yaşadığı geçmişi nasıl kat ettiğine değgin itiraflar akıyor gözlerimizin önünden. Aynı çağda yaşayan biri olarak ister istemez bendeki birikimlerle şiirlerdeki öznenin anlattıklarını kıyaslayıp, doğruluklarını ölçmeye çalıştığımı söylersem yalan olmaz.

Evet; Anı Fotoğrafçısı’yla yeni, özgün bir lirik iklim getiriyor Öznur Eren Kanarya. Yaşamak ve yazmak edimlerinin böyle bir kimyada yoğrulmasından oluşuyor bu şiirler. Yazmanın, geçmişten gelen izleri birleştirme işi olduğuna nitelikli bir örnek olan bu kitabı severek okudum. Dilin mucizevi sıcaklığıyla ısındım Anı Fotoğrafçısı’nda…

Değerli Kardeşim Öznur Eren Kanarya’yı içtenlikle kutluyorum.  Yolu açık olsun yeni ve yetkin yapıtının…

….

NECDET ARSLAN
Necdet Arslan Necdet Arslan, Edebiyat, Şiir, Türk Edebiyatı kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır. Başlıca kitapları alfabetik sırayla;Bir Gün Ansızın, Koyu Üşümeler, Susmalar, Taşra Akşamlarından olarak sayılabilir. Necdet Arslan kitapları; Artshop Yayıncılık, Kule Kitap, Tilki Kitap aracılığıyla kitapseverlerle buluşmuştur. Necdet Arslan tarafından yazılan son kitap "Koyu Üşümeler", Artshop Yayıncılık tarafından okurların beğenisine sunulmuştur.
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.