Günün Kitabı | Gerçek Hayattan Kesitler | Musa Dinç
Kitap değerlendirme yazarı: Salih Koç
Gerçek Hayattan Kesitler-1 (155 sayfa) Çok diplomalı, çok ödüllü eğitimci yazar desem sanırım abartmış olmam.
Yaşam öyküsüne göz attığınızda geldiği noktayı, ‘’Azmin Zaferi’’ olarak ifade etmek yerinde olur. Diyarbakır’ın bir köyünden çıkıp çocukluk, ergenlik, gençlik dönemleri hep yaşam mücadelesi ile geçmiş… Bunları nereden mi biliyorum.
Eli kalem tutan çoğu insanın tutkusu olup da bir türlü yaşama geçiremediği, ‘’Gerçek Hayattan Kesitler-1’’ adlı kitabından biliyorum. 23. kitabı olan Gerçek Hayattan Kesitler-1, yalnızca bir eser değil; aynı zamanda bir hayatın aynasıdır. Daha önceki kitaplarıyla tanışmış olan okurlar bilir: Musa Dinç, köşe yazılarından tiyatroya, mizah ve öyküden dergi yazılarına kadar geniş bir alanda üretmiş, eserleriyle ödüller kazanmış, tiyatro metinleri yerel televizyonlarda dizi olarak hayat bulmuştur. Halen aktif yazarlık ve editörlük çalışmalarını da yürütmektedir.
Öykü, mizah, tiyatro, gazete ve dergilerdeki köşe yazarlığı yanında; Anadolu’daki genç yazarların elinden tutarak onları da edebiyat dünyasına kazandırma çabası içindedir… Gerçek Hayattan Kesitler-1, yalnızca bir kitap değil; azmin, emeğin ve kalemin zaferidir.
Yazarımızın kalemi daim olsun…
Salih KOÇ 16 Ocak 2026/ Avcılar-İst.
Tanıtım Bülteninden | Kekeme Yayınları
Köy yerlerinde yaşamanın ön koşulu; güçlü olacaksın, sayıca üstün olup, varlıklı olacaksın ve aşiret bağların güçlü olması lazım; yoksa ezilmeye ve sömürülmeye mahkûmsunuz.
Yol yorgunu, uykusuz ve heyecanlıydım; iş için söz almama rağmen, ‘ya işe alınmazsam!’ diye kaygılı ve biraz tedirgindim.
Elbette kolay değildi, on yedi yaşında ve hayatımda ilk kez memleketim olan Diyarbakır’dan uzak bir ile çalışmaya gidiyordum; ama bunların hiçbiri azim ve kararlılığıma gölge düşürmediği gibi, beni yolumdan alıkoymuyordu.
O gün anladım ki; iyi arkadaşın iyiye, güzele; kötü arkadaşın ise, yanlışa ve kötüye sevk edeceğini bir kez daha öğrenmiş oldum ve arkadaş seçimimi asgariye indirdim
Ne olursa olsun Orta Çağ’dan kalma ilkel tedavi metotları, çağdaş medeniyetlerde yeri olmamalıydı. Doğruları savunmak ve görmek her sağduyulu düşünen tüm aydınların görevi olmalı. Modern tababette; tükürükle tedavinin yeri yoktur. Bile bile yanlışa çanak tutan mürteciler yok mu? Maalesef, vardır halen!
Musa DİNÇ
Kitap Adı: Gerçek Hayattan Kesitler 1
Yazar: Musa Dinç
Sayfa Sayısı: 155
Baskı Sayısı: 1. Basım
Dil: Türkçe
Barkod: 9786256694712
….
……..