Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 33 °C
Az Bulutlu

Günün Kitabı | Örümcek Ağı | Joseph Roth

Günün Kitabı | Örümcek Ağı | Joseph Roth

Kitap değerlendirme yazarı: Gülten Türkel

“Alman yazınının yaratıcı koruyucusu…”HEINRICH BÖLL

Teğmen Theodor Lohse I. Dünya Savaşı’nda katılmış, hukuk tahsili de gören bir öğretmendir.

Savaşta Almanya’nın başarısız oluşunun nedenini Yahudiler ve sosyalistlere bağlar. Kişilik olarak ezik, yenik ve öfkeli olan Lohse bir Yahudinin çocuğuna özel ders verirken tesadüf sonucu Almanya Gizli Örgütü içerisine girer. Girmesiyle yükselmeye başlar.
Kitap, Almanya’nın Nazizme doğru evrilmesine dair bir kehanet kitabı gibidir. Nazizmi hazırlayan şartların mükemmel bir biçimde psikolojik analizini yaparak geleceği bekleyen felaketlerin öngörüsünü ortaya koyar. Dehşet bir kitaptı diyebilirim.

Örümcek Ağı Joseph Roth

 

KİTAP TANITIM BÜLTENİ |  EVEREST YAYINLARI

Alman edebiyatının önemli yazarlarından Joseph Roth’un 1923’te yayınlanan ilk romanı Örümcek Ağı, Nazizme dair bir kehanet kitabı gibidir.

O yıllarda henüz ilk işaretlerini vermiş Nasyonal Sosyalizmi hazırlayan şartların derin bir psikolojik analizini yaparken, gelecekte Almanya’yı ve dünyayı bekleyen felaketlerin bir öngörüsünü sunar. Bu olağanüstü kurguda öngörülenler daha sonra misliyle gerçekleşecek, hatta yazar hayatını sürgünde kaybedecektir.

Teğmen Theodor Lohse Birinci Dünya Savaşı’ndan hayal kırıklığıyla dönmüş; cephede kahramanca şehit olmadığı için ailesi tarafından horlanan, kendisinin kişisel başarısızlıklarından ve imparatorluğun düştüğü durumdan Yahudiler ile sosyalistleri sorumlu tutan bir gençtir. Ezik, yenik ve öfkeli Lohse, geçinebilmek için zengin bir Yahudi’nin oğluna özel öğretmenlik yaparken bir tesadüf sonucu kendisine gizli örgütün yolları açılır. Artık o örgüte girmek için de, orada yükselebilmek için de her yol mubahtır.

“Bizim sevgili Joseph Roth’umuz, yeri hiç doldurulamayacak, sonsuza dek unutulmayacak, –bir buyrukla– Alman edebiyat tarihinden silinip atılamayacak ender insanlardan biriydi.”
STEFAN ZWEIG

Çevirmen: Ahmet Arpad
Yayın Tarihi: 06.08.2019
ISBN: 9786051854106
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 140

Gülten Türkel
Gülten Türkel kimdir? Edebiyatçı yazar Gülten TÜRKEL: Asıl mesleğim Veteriner Hekimlik. Her hekim gibi tüm canlıların yaşamaları için uğraş veren yaşamlarıyla da insanından tutun da karıncasına kadar doğayı şenlendirmelerinden mutluluk duyan bir insanım.
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.