Dolar 38,4435
Euro 43,7038
Altın 4.079,85
BİST 9.374,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 24 °C
Hafif Yağmurlu

Pikachu Dünyada Uluslararası Dayanışmanın Simgesi Oldu

Pikachu Dünyada Uluslararası Dayanışmanın Simgesi Oldu

PİKACHU GÜNCELLEMESİ, DÜNYA GENELİNDE ARTIK OTORİTER SİSTEMLERE KARŞI OFFLINE,
POLİTİK BİR NETEFOR VAR

Bir zamanlar sadece çocukların ekran başında heyecanla “Pikachu, seni seçtim!” diye haykırdığı sarı tüylü kahraman, artık dünyanın dört bir yanında otoriter rejimlerin korkulu rüyası oldu.
Evet, yanlış duymadınız. Pikachu, artık sadece bir çizgi film karakteri değil, politik bir metafor, sosyal bir başkaldırının sevimli maskotu.

İlk sinyaller Antalya’dan geldi. Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına karşı yapılan mitingde bir anda kalabalığın arasından fırlayan Pikachu, öyle bir koştu ki, Usain Bolt duygulansa yeridir.
Polis kovaladı, o kaçtı. Ne olduğunu anlayamayan kameramanlar zoom yapmaya çalışırken Pikachu çoktan halkın kalbine kazınmıştı. Kimi “Togepi nerede?” diye sordu, kimi “Bu da mı simülasyon?” dedi. Ama gerçekti. Sarı bir devrimin ayak sesleriydi sanki.

Derken haber geldi. Pikachu bu kez Amerika’daydı. Donald Trump’ın “Amerika’yı yeniden garipleştirme” hamlelerine karşı düzenlenen protestolarda, bir köşede dimdik duruyordu. Çevresindekiler pankart taşıyor, o ise varlığıyla mesaj veriyordu.

“Buradayım. Evrim geçirmedim ama sistemden geçirmeye geldim.”

İşin en ilginç yanıysa Tel Aviv’de yaşandı. Begin Caddesi ve Habima Meydanı, her zamanki gibi Netenyahu karşıtı kalabalıklarla dolup taşarken, aralarından bir sarı siluet sıyrıldı. Pikachu! Üstelik bu sefer yalnız da değildi; hemen yanında Türk bayrağı taşıyan bir başka İsrailli protestocu vardı.

Ardından Sırbistan’daki eylemlerde gördük Pikachu’yu. O artık uluslararası bir dayanışmanın resmi gibi kadraja giriyor her yerde.

Burada durup bir parantez açmak gerek.
Bu kostümün içinde ter döken gençler, sadece gülümsetmiyor; zekâlarıyla, yaratıcılıklarıyla, mizahı ve mesajı harmanlama ustalıklarıyla hayran bırakıyor. Onlar yeni çağın protestocuları. Pankart yerine pop kültürü, megafon yerine ironi kullanıyorlar. Sistem hâlâ eski kafayla oynuyor ama bu gençler çoktan başka bir oyun kurdu.

Ve diyorlar ki; biz buradayız.
Ey otoriter rejimler, sizin sisteminiz offline oldu. Artık Pikachu güncellemesi var.

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.