Dolar 39,5679
Euro 45,4626
Altın 4.284,38
BİST 9.102,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 32 °C
Açık

Bozcaada Gathering 1-30 Haziran Tarihleri Arasında Bozcaada’da Buluşmaya Davet Ediyor

Bozcaada Gathering 1-30 Haziran Tarihleri Arasında Bozcaada’da Buluşmaya Davet Ediyor
Bozcaada Gathering1-30 Haziran 2025 tarihleri arasında Bozcaada’da ziyaretçilerle buluşacak. Bu yıl ikinci edisyonu gerçekleşecek olan Bozcaada Gathering, sanat ve bilimi birleştirerek, doğayla uyumlu yaşam pratiklerinin uygulanmasından kültürel mirasın korunmasına kadar çeşitli dönüşüm süreçlerini harekete geçirecek. Aynı zamanda bir deneyim festivali olarak katılımcıların bu süreçlerin içinde aktif bir rol almasını sağlayacak.
Bir ay boyunca rüzgarına eşlik ederek adaya yayılacak Bozcaada Gathering; kamusal alan sergilerinden performatif deneyim alanlarına, gösteri sanatlarından müzik performanslarına, atölyelerden arazi pratiklerine uzanan araştırma alanlarında katılımcılarla buluşmaya hazırlanıyor.
“Yerindelik” kavramını merkeze alarak “ada” özelinde yeni bir yaşam pratiğini, kültürel-sanatsal geçmişi yeniden keşfetmeyi amaçlayan festival; Bozcaada özelinde geleceğe bu bağlamda sanat ve bilimin evrensel çerçevesinde öneriler sunan bir içeriği barındıracak. Festival, adanın sokaklarından tepelerine, bağlarından tarihi mekânlarına uzanan çok katmanlı yapısına; teknoloji ve sanat, bilim ve yerel kültür araştırmaları ile buluşturan yaratıcı süreçleri dahil ederken adaya dair coğrafi, tarihi, kültürel/ sanatsal/ toplumsal bağlamdaki araştırma süreçlerinin sonuçlarını da görünür kılacak.
Sanatçılar, akademisyenler, düşünürler, bağcılar, balıkçılar, diğer zanaatkârlar/emekçiler ve öğrenciler… Adanın kültürel ve sosyal zeminini inşa eden ada halkı; bu hikâyenin aktif bir parçası olmaya hazırlanıyor. Bozcaada, bireysel tüketimden ortak üretime evrilen ve katılımı merkeze alan bir deneyim adası olarak kimliğini bu yolla yeniden tanımlıyor.
Bozcaada Gathering kapsamında bu yıl “Link”“Ada Prototipleri”“Bir Bağ Meselesi” adlı üç farklı sergi hayata geçiyor. “Link” sergisi, sanatçılar ve akademisyenler arasında kurulan ikili yapılar üzerinden adanın çok katmanlı kimliğini incelerken “Ada Prototipleri”, teknoloji, sanat ve ekolojik duyarlılık kavramları ile Bozcaada’nın gözlemlendiği sanat rotasını kapsıyor. “Bir Bağ Meselesi” sergisi, sanatçıları ve yerel dinamikleri bir araya getirerek Bozcaada’nın kültürel, toplumsal dokusunu yeniden yorumlamayı ve çok disiplinli bir anlatı alanı oluşturmayı amaçlıyor.
Adanın kültürel, tarihsel ve doğal dokusunu semboller, haritalar ve totemler aracılığıyla kaydeden deneysel bir arşivleme projesi olan Bozcaada Arşiv Deneyi, ipuçlarıyla dolu gösteri sanatları, adanın çeşitli noktalarına yayılan müzik performansları, mekâna özgü deneyimler, doğa odağında buluşmalar, çocuk atölyeleri, konuşmalar gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Bozcaada Gathering bir ay süreyle adaya yayılacak.

Zero Movement hakkında:

Bundan iki yıl önce “Zero Movement” (Sıfır Hareketi) adıyla başlayan oluşum, 2023’te “Yaratma Cesareti” temasıyla 65 katılımcıyı bir araya getirdi. Farklı disiplinlerden sanatçılar ve ada sakinleriyle birlikte yapılan yaratıcı düşünme atölyesi sonrası bir çağrı yayınlandı. Bu çağrı, 2024’te Zero Gathering’in doğuşuna ilham verdi. Tamamen içe dönük bir yaklaşımla kurgulanan 30 günlük festival kapsamında, 7 araştırma alanında 32 farklı etkinlik düzenledi. Yerel toplulukların ve ziyaretçilerin bir araya geldiği, sanatsal ve bilimsel içeriklerle zenginleşen bir alan sunarak, katılımcılara hem öğrenme hem de deneyimleme fırsatı yarattı.
Zero Movement “Araştırma Odaklı Sosyal Etki Hareketi” her yıl düzenli olarak gerçekleştireceği deneyim festivallerinin yanı sıra, teori ile pratik arasında bir denge kurarak çalışmalarını araştırma süreçlerine dayandırıyor.

Detaylı bilgi ve söyleşi talepleri için lütfen iletişime geçiniz:

Burcu Dimili 

burcudimili@gmail.com
+90 (554) 458 33 13

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.