Dolar 38,0042
Euro 41,0625
Altın 3.696,07
BİST 9.715,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 25 °C
Çok Bulutlu

Nancy Atakan’ın Kişisel Sergisi “Beni Yok Etme”

Nancy Atakan’ın Kişisel Sergisi “Beni Yok Etme”
İMALAT-HANE, 15 Şubat-12 Nisan 2025 tarihleri arasında Nancy Atakan’ın “Beni Yok Etme” adlı kişisel sergisini ağırlıyor. Sanatçı Can Küçük küratörlüğünde gerçekleşecek sergi, Nancy Atakan’ın ziyaret ettiği ve kaydetmek istediği yerleri, güçlü bağlar kurduğu insanları ve hafızasında yer eden anıları kendi pratiğine dâhil etme biçimlerini konu alıyor. Serginin üç bölümden oluşan anlatısı, Atakan’ın yapıtları etrafında kurgulanan çeşitli biraradalıklarla, iç sesini paylaştığı daha kişisel bir alan arasında geziniyor.

Serginin ilk bölümü, sanatçının farklı dönemlere, kişilere ve mekânlara ait kumaşları aynı düzlemde birleştirme pratiği ile üretim sürecinde yakınlarını birarada buluşturması arasındaki paralelliğe odaklanıyor. İkinci bölüm, yapıtların yüzeyine yerleşen sözler ve şahsi nesnelerin imgeleri aracılığıyla sanatçının özel alanına açılıyor. Son bölümde ise Atakan, kendi bedenine ve yakın dostlarına ait imgelerle, yok olana dair düşüncelerin kıyısında, arkadaşlık kavramını ele alıyor.

“Beni Yok Etme”, Can Küçük ve Nancy Atakan’ın uzun süredir çeşitli bağlamlarda birlikte geliştirdikleri çalışma pratiklerini, ilk kez iş birliği içinde ürettikleri yapıtlarla sergiye taşıyor. Bunun yanı sıra, Atakan’ın video projelerinde birlikte çalıştığı ve yakın çalışma arkadaşı olan Dilek Aydın’la ortak ürettikleri bir video yerleştirme, sergide izleyicilerle buluşuyor. Atakan’ın 2010’da şehirde yok edilen yapıları belgeleme amacıyla başlattığı “Save Me / Beni Yok Etme” adlı fotoğraf serisi ise Bursa’daki mekânlar odağında genişleyerek bu sergi özelinde yeni bir üretime dönüşüyor.

Nancy Atakan hakkında:

Amerika doğumlu Nancy Atakan, 1970’lerden bu yana İstanbul sanat sahnesinde sanatçı, öğretmen ve sanat tarihçisi olarak aktif bir rol üstlenmiştir. Sanatçının genellikle araştırmaya dayalı ve işbirliği odaklı çalışmaları, ekoloji, kadınlık, kimlik, toplumsal cinsiyet politikaları, hafıza, küreselleşme, kentsel dönüşüm ile görüntü ve kelime arasındaki ilişki gibi konulara odaklanır. Hafif ve mizâhî bir yaklaşımla güncel olayları gözlemler ve Türkiye’nin tarihine ve kültürüne referanslar sunar. Kavramı ön planda tutan sanatçı, tekstil, nakış, dijital baskı, fotoğraf, neon ve video gibi geniş bir teknik ve malzeme yelpazesini kullanır.

Eserleri Türkiye’de Arkas Sanat Merkezi, SALT Beyoğlu, Elgiz Müzesi, OMM (Odunpazarı Modern Müze), CerModern ve İstanbul Modern Sanat Müzesi gibi kurumlarda sergilenmiştir. Yurt dışında ise Gazelli Art House (Bakü, Azerbaycan), KünstlerhausPalaisThurn&Taxis (Bregenz), Pi Artworks (Londra), Akademie der Kunst (Berlin), Riksidrottsmuseet(Stockholm), ISCP – Uluslararası Stüdyo ve Küratöryel Program (New York), İskandinav Sanat Derneği NFK (Stockholm) ve Vasteras Sanat Müzesi (Vasteras, İsveç) gibi önemli mekânlarda yer almıştır.

Nancy Atakan, 2007 yılında 5533 adlı sanatçı inisiyatifinin kurucuları arasında yer almıştır. Sanatçının çalışmaları Pi Artworks İstanbul/Londra tarafından temsil edilmektedir.

Can Küçük hakkında:

Can Küçük (d. 1993, Antalya), İstanbul Bilgi Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünden mezun oldu. Pratiğinde endüstriyel çevrenin unsurlarını, özellikle bedenle bağlantılı ögeleri ele alır. Bu unsurların potansiyel işlev ve anlamlarını araştırır; toplumsal durumlar ve yaşam biçimlerimiz üzerindeki etkilerini inceler; katı yapılar içinde kişisel ve duygusal olanı görünür kılmaya çalışır.

Katıldığı sergiler arasında şunlar yer alır: “Girilmez” (Cem Örgen ile birlikte), İMALAT-HANE (Bursa, 2022); “How doesthe body takeshapeunderpressure?”, Queer MuseumVienna&Volkskundemuseum (Viyana, 2022); “Koyun Koyuna”, Arter (İstanbul, 2022); “Hav HavHavHavHav”, Pilot Galeri (İstanbul, 2020); “Problem gelöst? Geschichte(n) einesVirus”, Shedhalle (Zürih, 2019); “Pozitif Alan”, OperationRoom (İstanbul, 2018); “Otelde Bir Gün”, Zilberman Galeri (İstanbul, 2018).

Sanatçı, İstanbul’da yaşamakta ve çalışmaktadır. 2021-2024 yılları arasında İstanbul Manifaturacılar Çarşısı’nda yer alan sanatçı inisiyatifi 5533’ün yürütücülüğünü üstlenmiştir.

İMALAT-HANE hakkında:

2021 yılında Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeBora Gürarda tarafından kurulan İMALAT-HANE, sanatsal pratiklerin üretimi ve sunumu için bir platform görevi görür. Sergi, performans ve kamuya açık programları aracılığıyla, farklı nesillerden sanatçıların yeni fikirler geliştirerek, izleyici ile iletişime geçmesine olanak sağlar. İMALAT-HANE, kavramsal çerçeveden tamamlanma aşamasına kadar sanatçılar ve küratörlerle birlikte çalışarak işbirlikleriyle geliştirilmiş üretimlerle sanatsal etki yaratmanın önemine inanmaktadır.

İMALAT-HANE’nin İstanbul İMÇ çarşısında yer alan proje alanı ise, sanat ve kültür üreticilerinin bilgi paylaşımına ve kullanımına açık bir sanat mekanıdır. Sanat alanındaki farklı pratiklerin üretim ve araştırma süreçlerine zemin yaratmak ve yeni işbirliklerine olanak sağlamak amacıyla proje bazlı etkinliklere evsahipliği yapmaktadır.

İMALAT-HANE kurulduğundan bu yana düzenlediği 8 kişisel sergi ve 4 grup sergisi kapsamında 119  sanatçının toplamda 257 eserinin sergilenmesine aracı oldu. Ana sponsorlar ve bireysel üyelerinin destekleri ile yeni üretilen 37 eser için kaynak yarattı.

Yüksek çözünürlüklü görseller için tıklayınız.

Detaylı bilgi ve söyleşi talepleri için lütfen iletişime geçiniz:

Burcu Dimili

burcudimili@gmail.com

+90 (554) 458 33 13

Ziyaret Saatleri:

Salı – Cumartesi: 11:00–19:00

Pazar: 12:00–18:00

Adres:

Işıktepe BOSB Mah. Kırmızı Cad. No: 1/3C 16140, Nilüfer/Bursa

İletişim:

T: 0224 241 41 84 | info@imalat-hane.com | imalat-hane.com | instagram.com/imalat_hane_

 

 

1.

“Ne İçinde, Ne Dışında”, Dijital baskı, 45 x 52.5 cm, 2001/2011.

“When Inside Feels Outside and Outside Feels Inside”, Digital print, 45 x 52.5 cm, 2001/2011.

 

2.

“Gelinler”, Dijital inkjet print, 50 x 70 cm, 2000.

“Brides”, Digital inkjet print, 50 x 70 cm, 2000.

 

3.

“Prova”, 1957 tarihli ABD televizyon programı “Father Knows Best”ten alınmış ipek baskı görseller, 50 x 70 cm, 2013.

“Rehearsal”, 3 silkscreen images taken from a 1957 USA Television program “Father Knows Best”, 50 x 70 cm, 2013.

 

4.

“İki Boşluk Arasında”, Tek kanallı animasyon video, 2’15”, 2006.

“Between Two Voids”, Single-channel animated film, 2’15”, 2006.

 

5.

“Yok”, Tek kanallı video, 2′ 15″, 2002.

“No More”, Single-channel video, 2′ 15″, 2002.

 

 

 

 

 

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.